Nieuws/Binnenland
456356
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Tasty mosselsoep

GEEN - Tegen het najaar aan krijg ik altijd een onbedwingbare trek in mosselen. Mosselen omdat ze nu het aller, allerlekkerst zijn. Mooi vol, dik en romig. Met deze mosselen kan je alles.

Nodig:

  • 1 kilo mosselen, extra groot
  • 2 uien, grof gesneden
  • 1 bosje van peterselie en selderijblad
  • ½ thee tijm
  • ½ theel basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 flesje Jopen viergranen bokbier, aangevuld met water tot ¾ liter
  • 4 sneden witbrood, in blokjes, gebakken in boter
  • 1 eidooier
  • 1/8 l room
  • 1/8 l melk
  • Worchestersaus
  • Peper en zout

Bereiding:

Tegen het najaar aan krijg ik altijd een onbedwingbare trek in mosselen. Mosselen omdat ze nu het aller, allerlekkerst zijn. Mooi vol, dik en romig. Met deze mosselen kan je alles. Zelfs soep maken. O, ja, maar voordat ik jullie dat recept geef, aanstaande zaterdag en zondag 11 & 12 oktober 2014 in de Jaarbeurs Utrecht, de Tasty. Heb je de krant van afgelopen zaterdag nog? Daar stond een prachtige kortingscode in. Echt scheelt heel veel geld.  De Tasty is leuk: kooktheaters, workshops, wijnplein, proeflokalen, chefssessies (aanstaande zaterdag driesterren Michelin Chef-kok Jacob Jan Boerma op het programma)  en ik ga er helpen bij twee bierproefsessies. www.de-tasty.nl dus graaf die krant maar snel weer uit de papierbak.

En nu, mosselen, bier, water, uien en kruiderij samen in een ruime pan opzetten en aan de kook laten komen. Kook tien minuten, niet langer. Snijd witbrood in kleine stukjes en bak lekker bruin in de boter, beetje peper er over en  giet dan het mosselvocht door een bolzeef (dus heel kleine gaatjes) over het brood. Leg de stukken ui er weer bij en haal de mosselen uit de schelpen. De mosselen komen bij de soep.  Klop de eidooier met de melk en de room goed los en giet bij de mosselen. Nu nog even heel goed warm laten worden maar beslist niet koken. Paar druppels worcestersaus en klaar.  Niet vergeten, hè, de Tasty.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten