Nieuws/Binnenland
456357763
Binnenland

Jonge verdachten gewelddadige overval Baarn na klopjacht aangehouden

Baarn - Bij optiekwinkel Iris Brillen in Baarn is zaterdagmiddag een overval geweest. De drie verdachten, uit Amsterdam, Oostzaan en Zaandam, zijn aangehouden, meldt de politie. De verdachten zijn 18, 19 en 22 jaar oud.

De winkel ligt op de Laanstraat, midden in het centrum van Baarn. De overval vond rond 16.30 uur plaats.

De verdachten zochten drie dure merkzonnebrillen uit en lieten zich adviseren. Op enig moment renden ze alle drie met ieder een dure zonnebril op de winkel uit. De 34-jarige eigenaar van de winkel rende direct achter de drie mannen aan, maar zij waren al snel uit het zicht verdwenen. Hij schakelde vervolgens de politie in.

Na een zeer korte klopjacht met onder meer een politiehelikopter en speurhonden konden al snel twee verdachten worden aangehouden op de Brinkstraat. De derde werd in een wegrijdende auto gezien en ook aangehouden. De verdachten hadden gestolen brillen bij zich.

Hulp omstanders

Ook omstanders hielpen mee bij het zoeken en de politie prijst het optreden van de omstanders nadrukkelijk. ’Mede dankzij hun optreden wisten zij te voorkomen dat de brutale zonnebrildieven met hun buit konden wegkomen’, laat de politie weten in een verklaring.

Op de Eemnesserweg werd de vluchtauto door een berger opgehaald.