Nieuws/Binnenland
456367
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Niet vergeten Ajam Smoor

GEEN - Wat gaat vergeten toch snel. Het is een raar kenmerk van vergeten, opeens is het er niet meer. Als dan iemand er toch naar zoekt, is iedereen stomverbaasd. Hoe hadden ze dat kunnen vergeten. Dat gebeurt onder andere met de Indische keuken.

Nodig:

  • 6 flinke stukken kippendijvlees of kippenpoten
  • 2 eetl olie
  • 1 grote ui in stukjes
  • 4 tenen knoflook, door de pers
  • 3 eetl boter
  • 1 theel nootmuskaat
  • 100 ml kippenbouillon
  • 25 ml water
  • ½ theel peper
  • 4 eetl ketjab
  • ½ theel azijn
  •  1 theel maïzena
  • Beetje zout, beetje suiker

Bereiding:

Wat gaat vergeten toch snel. Het is een raar kenmerk van vergeten, opeens is het er niet meer. Als dan iemand er toch naar zoekt, is iedereen stomverbaasd. Hoe hadden ze dat kunnen vergeten. Dat gebeurt onder andere met de Indische keuken. Schitterende gerechten ontstonden er op het raakvlak van Indonesië en Nederland. Maar de omaatjes worden oud en de jeugd wilde er niets van weten. Neem nou deze, hier. Ajam Smoor, niets bijzonders maar wel gewoon super lekker.

Bak de stukken kip gewoon rondom in wat olie. Laat uitlekken. Fruit de ui en de knoflook licht in wat boter. Hier voeg je de nootmuskaat, de kippenbouillon, wat water en peper en ketjap aan toe. De azijn en de maïzena erbij. De saus gaat glanzen en wordt wat dikker. Even goed roeren en met een beetje zout, misschien zelfs wel een beetje suiker op smaak brengen. Giet de saus over de kip en laat samen weer warm worden.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten