Nieuws/Binnenland
456368
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Asinan oftewel echt lekker groente eten

GEEN - Ja, lekker bladeren in al mijn Indische kookboeken. Nu heb ik ‘Indische Keukengeheimen’ te pakken, van Jeff Kaesberry. Afgelopen zaterdag zijn super eenvoudige kip, en nu een prachtig groentegerecht.

Nodig, als bijgerecht:

  • 500 ml azijn
  • 1 theel zout
  • 1 eetl suiker
  • 4 koolblaadjes in repen gesneden
  • ½ komkommer in blokjes
  • 100 gr taugé
  • 2 eetl pindakaas
  • 1 eetl sambal oelek
  • Zout
  • 5 blaadjes sla
  • 50 gr gebakken pinda’s
  • Kroepoek

Bereiding:

Ja, lekker bladeren in al mijn Indische kookboeken. Nu heb ik ‘Indische Keukengeheimen’ te pakken, van Jeff Kaesberry. Afgelopen zaterdag zijn super eenvoudige kip, en nu een prachtig groentegerecht. Groente die een avond in het zuur heeft gelegen en daarom zo knapperig is. Met pindasaus, wat wil een blanda nog meer?

Kook de azijn met suiker en zout. Voeg kool, komkommer en taugé toe zodra de azijn kookt en zet het vuur direct uit. Laat afkoelen en zet een dag in de koelkast. Zeef de groente en vang de azijn op. Maak een sausje van pindakaas en 250 milliliter van de azijn, voeg sambal en wat zout toe. Voeg de azijn lepel voor lepel toe en stop als je de saus mooi vindt. Bak de pinda’s even in een hete pan. Dan leg je sla op een bord, de groentes er overheen. Nu de pinda’s, knijp kroepoek erboven fijn en druppel pindasaus er over. Dat is nog eens lekker groente eten.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten