Nieuws/Binnenland
456427
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Guilty pleasure champignons met krab

GEEN - Weet je wat echt een quilty pleasure is, dat is heel, heel, heel soms met wat goeie mayonaise de inhoud van een blikje krab verorberen. Heel vlug, als er niemand kijkt.

Nodig:

  • 20 flinke witte champignons
  • Sap van 1 citroen
  • 2 blikjes krabvlees van 170 gr, uitgelekt
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 teen knoflook, ragfijn gehakt
  • 1 eetl fijngehakte platte peterselie
  • 100 gr gruyère, geraspt
  • 2 eetl bieslook, fijngesneden

Bereiding:

Weet je wat echt een quilty pleasure is, dat is heel, heel, heel soms met wat goeie mayonaise de inhoud van een blikje krab verorberen. Heel vlug, als er niemand kijkt. Ik heb het al zeker 2 jaar  niet meer gedaan, hoor. Maar moest er wel aan denken toen ik dit recept las in Koken met Vis uit Blik.  Geniaal eenvoudig. En je kan er alles mee. Naast rijst het begin van een volwaardige maaltijd, maar het kan ook zo op tafel. Voor zomaar. Omdat het zo lekker is.

Snij de stelen van de champignons los en hol de hoeden uit. Breng ruim water met wat citroensap aan de kook. Blancheer er de champignons in, 2 minuten. Laat uitlekken en dep droog. Vermeng de krab met olijfolie, knoflook, peterselie, een snufje cayennepeper en een heel klein beetje zout. Vul de champignons met het krabmengel en strooi er geraspte gruyère overheen. Nu vijf minuten in de oven (190° C). Grill aan. Serveer met ruim bieslook er overheen. Nou, dit is voortaan een pleasure waar je je niet voor hoeft te schamen.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten