Nieuws/Binnenland
456444
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Cimichurrie oftewel haassaté met ansjovis

GEEN - Een van de grappigste boeken van de laatste tijd is natuurlijk Koken met Vis uit Blik, Bart van Olphen (uitg. Kosmos). Tekst en fotografie, Jaap van Rijn, staat er op de cover en dat is leuk want Jaap van Rijn schrijft al jaren prachtige kookboeken.

Nodig voor 4 personen:

  • 600 gr ossenhaas in saté stukken
  • 2 rode pepers, doorgesneden, ontdaan van zaad
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 tl grof zeezout
  • 2 theel zwarte peper
  • 8 tenen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 theel oregano
  • 2 takjes peterselie
  • 6 ansjovisfilet uit blik
  • 2 theel rode wijnazijn
  • Olijfolie

Bereiding:

Een van de grappigste boeken van de laatste tijd is natuurlijk Koken met Vis uit Blik, Bart van Olphen (uitg. Kosmos). Tekst en fotografie, Jaap van Rijn, staat er op de cover en dat is leuk want Jaap van Rijn schrijft al jaren prachtige kookboeken. Dit gerechtje is een klassieker, misschien leuk voor de laatste mooie dagen. Nog één keer het houtkoolgrilletje tevoorschijn halen.

Breng een klein beetje water aan de kook en leg er even de rode pepers in. Laat net zacht worden en haal met een scherp mesje het velletje van het vruchtvlees. Ontzuur de tomatenpuree door het een minuut met wat olijfolie te bakken. Nu zout, peper en knoflooktenen in een platte vijzel. Vijzel tot je een papje krijgt. Nu de rode peper, de kruiden, de ansjovis erbij en vijzel opnieuw. Roer er de tomatenpuree en de wijnazijn door

Inmiddels rijg je het vlees aan satéprikkers en doe je er een beetje zout op. Grill het vlees. Haal het dan door de chimichurri. En serveer. En dan denk je, had ik hier maar twee keer zoveel van gemaakt!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten