Nieuws/Binnenland
456470
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Courgette-spaghetti met oranje-rode tapenade

GEEN - Morgen is het dan eindelijk, dat Different Dinner met al die prominenten die allemaal ambassadeur van meer groente op je bord willen worden. Het initiatief komt van Variatie in de Keuken. We gaan allemaal aan tafel in het Museum van Loon in Amsterdam. Hard nodig, deze campagne, als je weet dat nauwelijks 2 procent van de kinderen genoeg groentes eet.

Nodig voor 4 personen:

  • 1 tot 2 courgette
  • 60 gr gedroogde tomaten geweekt
  • 60 gr cashewnoten geweekt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetl miso-poeder
  • 1 eetl limoensap
  • 3 eetl olijfolie
  • ½ theel komijnpoeder
  • 1 eetl verse oregano
  • 1 sinaasappel, rasp en sap
  • 1 rode paprika

Bereiding:

Morgen is het dan eindelijk, dat Different Dinner met al die prominenten die allemaal ambassadeur van meer groente op je bord willen worden. Het initiatief komt van Variatie in de Keuken. We gaan allemaal aan tafel in het Museum van Loon in Amsterdam. Hard nodig, deze campagne, als je weet dat nauwelijks 2 procent van de kinderen genoeg groentes eet. Wij hebben de afgelopen al enkele van de gasten van het diner te gast. Vandaag is dat Lili Genee, vrouw van Wilfred Genee met dit heerlijke recept.

Laat de tomaat en noten of zaden minimaal drie uur weken, en spoel ze vervolgens goed al. Vermeng de ingrediënten in de keukenmachine en draai fijn. Snij de uiteindes van de courgette af en snij de courgettes in twee delen. Draai per halve courgette slierten in de spirooli, of snij dunne slierten met de mandoline. Serveer de spaghetti op een bord met de tapenade mooi in het midden. Besprenkel met lekkere olijfolie en eventueel wat verse kruiden, eetbare bloemen en of zaden zoals pijnboompitten en sesamzaad.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten