Nieuws/Binnenland
456526
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Marokkaanse groentestoof  

GEEN - Er moet meer groente worden gegeten. Dat volwassen te weinig groente eten is misschien hun eigen zaak, maar dat slecht 2 procent van de kinderen de groentenorm haalt is schokkend.

Nodig voor 4 personen:

  • 1 aubergine
  • 4 sjalotten
  • 1 courgette
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 pak tomato frito
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 doosje dadels
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 theelepels komijn
  • peper
  • zout
  • 150 ml water

Bereiding:

Er moet meer groente worden gegeten. Dat volwassen te weinig groente eten is misschien hun eigen zaak, maar dat slecht 2 procent van de kinderen de groentenorm haalt is schokkend. Aandacht dus voor groente door middel van het Different Diner, aanstaande woensdag in het Museum van Loon in Amsterdam. Een flinke rij BN-ers, sporters, politici, wetenschappers, directeuren van gezondheidsbelangenverenigingen helpt de Stichting Variatie in de Keuken bij het streven meer groente op tafel te krijgen.

 Vandaag krijgen we ons groenterecept van: Jochem Uytdehaage, voormalig schaatser die nu een ’rijker’ en gezonder leven leeft. Voeding en groente zijn daarin belangrijk. Danielle is zijn vriendin en die doet uiteraard meer met gezond leven. Het is haar recept en zij kookt doorgaans ook.

Snij aubergine in de lengte in kwarten en snij die in stukken van 2 cm. Verhit de olie en bak de aubergines 4 minuten op hoog vuur. Bak de sjalotten 2 min mee. Voeg de courgette, het kaneelstokje, de komijn en de tomato frito en 150 ml water toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min stoven. Voeg dan de in stukken gesneden dadels (pit verwijderen), kikkererwten en cherrytomaten toe en stoof vervolgens nog 30 min. Strooi op het laatst de geroosterde amandelen erover.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten