Nieuws/Binnenland
456544
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Bloemkool salade voor de Groentes

GEEN - Volgende week woensdag 1 oktober wordt in het Museum van Loon in Amsterdam het Different Diner gehouden, georganiseerd door de Stichting Variatie in de Keuken. Allen die aanzitten, BN-ers, sporters, politici, wetenschappers, directeuren van gezondheidsbelangenverenigingen, vragen aandacht voor GROENTE. Er MOET meer groenten worden gegeten. Het is gezonder en duurzamer.

Nodig voor 4 personen:

  • 1 mooie frisse bloemkool
  • 200 gram volle biologische Griekse yoghurt
  • 5 hardgekookte eieren
  • 5 eetlepels volle biologische mayonaise
  • 1 plakje van 60 gram blauwe schimmelkaas
  • 15 grote groene olijven
  • 1 grote rijpe banaan
  • 1 geschilde peer in partjes
  • Peper en zout
  • 2 theelepeltjes zoete ketjap

Bereiding:

Volgende week woensdag 1 oktober wordt in het Museum van Loon in Amsterdam het Different Diner gehouden, georganiseerd door de Stichting Variatie in de Keuken. Allen die aanzitten, BN-ers, sporters, politici, wetenschappers, directeuren van gezondheidsbelangenverenigingen, vragen aandacht voor GROENTE. Er MOET meer groenten worden gegeten. Het is gezonder en duurzamer. Slechts vijf procent van de Nederlanders eet genoeg groentes. Een aantal van de gasten geeft hier de komende dagen hun eigen groente recept. En als eerste ontvangen we: Marijke Helwegen.

De frisse mooie bloemkool wassen en in roosjes verdelen. Roosjes kort 4 minuten koken met zout erbij, giet daarna de bloemkoolroosjes af. Banaan en peer snijden in plakjes. Meng de bloemkool met de volle biologische Griekse yoghurt, de vijf klein gemaakte hardgekookte eieren, de banaan en de peer en de 5 eetlepels biologische mayonaise. Doe de groene olijven erbij en meng met 2 theelepels zoete ketjap, slechts klein beetje zout. Garneer met beetje (60 gram) verkruimelde blauwschimmelkaas eroverheen. Daarna verse zwarte peper eroverheen. Heerlijk als salade , vol vitamines. Ik neem er zelf altijd zwaar Duits roggebrood bij, kan ook met andere boordsoorten. Ik drink er rabarber sap bij uit Duitsland.

Marijke Helwegen

Vredesduivenkoningin/mediapersoonlijkheid

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten