Nieuws
456564
Nieuws

Tagliatelle met earl grey thee en Old Amsterdam kaas geflambeerd in cognac

GEEN - Bent u een echte theeleut? Dan is dit weekmenu op uw lijf geschreven.  Dit keer niet uit een mok, maar verwerkt in bijzondere gerechten.

Benodigdheden

(6 personen)

2 el earl grey of andere goede kwaliteit thee

500 g tipo 00 pastabloem, gezeefd, plus om te be-strooien

zout

5 eieren

35 ml cognac

 100 g Old Amsterdam, geraspt

 

Stappenplan

1. Meng de thee met de bloem en wat zout. Leg op het aanrecht en maak een groot gat in het midden waardoor er een dikke cirkelrand van bloem ontstaat.

2. Kluts de eieren in een kom en schenk ze in het gat. Meng met een vork de bloem vanaf de binnenrand geleidelijk door het eimengsel. Er ontstaat langzaam een kleverige massa. Maak een bal van het deeg en leg het in plasticfolie 2 uur in de koelkast.

3. Snij een plak van het deeg, bestrooi met bloem zodat hij niet kleeft en draai de pas-ta door de gladde kant van de pastamachine tot het een lange lap wordt. Draai de

lap aan het begin op de dikste stand door de machine en vervolgens elke keer een niveau dunner tot de ideale dikte. Draai de pasta als laatste door de tagliatellevorm.

4. Bestrooi de tagliatelle met bloem zodat ze niet aan elkaar kleven en maak nestjes ter grootte van eenpersoonsporties. Kook de pasta 2 minuten en giet af.

5. Flambeer de cognac in een sauteuse en voeg de pasta en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper uit de molen.

 

BEREIDING 30 minuten + 2 uur koelen

 

 

Deze recepten komen uit het kookboek Koken met thee van Karakter Uitgevers, € 24,95 (ISBN 9789045205267).​