Nieuws/Binnenland
456568
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Taart met rode uien

GEEN - De Easy Vegeterranean is het vervolg op het razend populaire De Vegetarranean. Prachtige boeken uit het Italiaanse Country House Montali. Programmamaakster Antoinette Hertsenberg ‘ontdekte’ het stel, Malu Simoes en Alberto Musacchio met hun negen kamers en prachtige vegetarische keuken.

Nodig:

  • 200 gr bloem
  • 100 gr koude boter in blokjes
  • 50 ml ijswater
  • Zout
  • Voor de vulling
  • 15 gr boter
  • 2 theel tijmblaadjes
  • 6 rode uien
  • 5 sjalotten
  • 60 gr zwarte olijven, fijn gehakt
  • 1 theel bruine suiker
  • Zout en zwarte peper

Bereiding:

De Easy Vegeterranean is het vervolg op het razend populaire De Vegetarranean. Prachtige boeken uit het Italiaanse Country House Montali. Programmamaakster Antoinette Hertsenberg ‘ontdekte’ het stel, Malu Simoes en Alberto Musacchio met hun negen kamers en prachtige vegetarische keuken. Vegetarisch of niet, dit is zo’n gerecht dat je iedereen met een grote glimlach kan voorzetten. Want geloof me jij krijgt een even grote glimlach terug na de eerste hap die ze hebben genomen.

Maakt eerst het korstdeeg. Stort de bloem met het zout op je werkblad, snij de boter in kleine blokjes. Maak een holte in het midden, boter er in, dan het ijswater en kneed er luchtig tot steeds vaster een deeg van. Rol op tot een bol en laat in folie rusten in de koelkast. Zet de oven op 180 ° C. Beboter een grote taartvorm. Pel de uien en snij ze in ringen van 1 centimeter dik. Doe hetzelfde met de sjalotten. Leg de uien met de tijm in de taartvorm. Overal even dik. Strooi er zout, suiker en olijven over. Rol het deeg uit tot 5 mm dik, leg het deeg over de uien. Stop goed in aan de randen. Prik met een vork gaatjes in het deeg. En dan de oven in, 40 minuten. Serveer omgekeerd, met de uien boven, in punten.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten