Nieuws/Binnenland
456597
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

De Gouden Gehaktbal Wedstrijd

GEEN - Tromgeroffel!!! Steek de trompetten!!! Dit jaar doen we weer de allerleukste van alle kookwedstrijden, de Telegraaf Gouden Gehaktbal. Schud oma uit haar stoel, zit je moeder of vader achterna met de pollepel of ga zelf aan de gang.

Nodig:

  • 1 kg rundergehakt (beslist van de slager!)
  • 250 gr varkensgehakt
  • 1 ui, zeer fijngehakt
  • Handje vol platte peterselie, fijn gesneden
  • 1 eetl gerookte paprika
  • 100 gr broodkruimels
  • 2 eieren, even losgeslagen
  • Zout en peper

Bereiding:

Vier balletjes breng je mee, jouw allerbeste gehaktballen en dan ga ik samen met onvolprezen keurmeesters  van de Verenigde Amsterdamse Slagerijen aan het proeven.  De verkiezing voor De Telegraaf Gouden gehaktbal vindt plaats tijdens  de Markt van 1001 smaken op zondag 28 september 2014 op het Foodcenter van Amsterdam. Die markt is geweldig leuk, en met zijn allen op dat grote plein met al die gehaktballetjes is een feest. Download het regelement via deze link.

Hier is alvast een beetje hulp. De lekkerste ballen die ik dit jaar maakte, in  oven…! Ja, dat kan ook.  Let op die saus…

Zet de oven op 220 ° C. Alles voor de gehaktballen doe je bij elkaar en meng het met de hand. Vorm er 50 balletjes van, maat golfbal. Smeer bakplaat in met olie en smeer de balletjes ook even in en schuif in de oven. Een half uur. O, jee, ik zie dat we hier niet genoeg ruimte hebben voor de saus, die komt dan morgen, kan ik meteen nog een keer oproepen voor deze gezellig wedstrijd. Wat kan je winnen? Eeuwige roem natuurlijk. En veel meer maar die eeuwige roem, daar ga je toch voor!!!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten