Nieuws/Binnenland
456598
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

De TELEGRAAF GOUDEN GEHAKTBAL II

GEEN - Jullie hadden nog deze saus te goed, die hoort bij de gehaktballen van gisteren. En die gehaktballen stonden hier omdat ze zo heel erg lekker waren. Een voorbeeldje misschien voor jullie. Want ook dit jaar is er de wedstrijd DE TELEGRAAF GOUDEN GEHAKTBAL!

Nodig:

  • 200 gr chorizo, vel er af en klein gehakt
  • 2 tenen knoflook, platgedrukt
  • 2 grote blikken tomatenblokjes
  • 125 ml rode wijn
  • 1 eetl, afgestreken, witte basterdsuiker
  • 1 bos fijngesneden platte peterselie

Bereiding:

Jullie hadden nog deze saus te goed, die hoort bij de gehaktballen van gisteren. En die gehaktballen stonden hier omdat ze zo heel erg lekker waren. Een voorbeeldje misschien voor jullie. Want ook dit jaar is er de wedstrijd DE TELEGRAAF GOUDEN GEHAKTBAL! Weet je wat zo leuk is, iedere bal maakt een kans. Ook jullie typische familiebal. Ook de streekbal, of de over grensbal of de exotische bal. Kom en breng je ballen op 28 september in een plastic bakje/zakje, schaaltje of braadpan tussen 11.00 en 14.00 uur bij de Stand van de Telegraaf / VAS op de Markt van 1001 smaken, Foodcenter Amsterdam. Voor wedstrijdformulier en regelement kijk je op http://www.foodcenter.nl/markt-van-1001-smaken/de-gouden-bal-2014.

Ja en dan, die ballen van gisteren uit de oven. Ze waren zo al lekker. Deze saus erbij.. waanzinnig. Zet de chorizo op een laag pitje en laat die heel langzaam uitbakken. Bak de knoflook licht bruin in wat olie, en doe er de tomaten, de wijn en de suiker bij. Lekker veel zout en peper en laat staan, een uurtje tot de saus een beetje indikt. Dan mogen de blokjes uitgebakken chorizo, en het vet, erbij. De peterselie er door en dan doe je die ballen van gisteren in een grote schaal en schep je dit er over! Kom meedoen TELEGRAAF GOUDEN GEHAKTBAL!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten