Nieuws/Binnenland
456670
Binnenland

Onderzoek naar ’terrorteam’ in zorginstelling

’Blanke medewerkers weggepest’

ROTTERDAM - In een centrum voor jongeren met een beperking in Rotterdam wordt slechte zorg gegeven en gediscrimineerd, stelt Leefbaar Rotterdam. Een multicultureel ‘terrorteam’ heeft al achttien blanke medewerkers weggepest.

In een centrum voor jongeren met een beperking in Rotterdam wordt slechte zorg gegeven en gediscrimineerd, stelt Leefbaar Rotterdam. Een multicultureel ‘terrorteam’ heeft al achttien blanke medewerkers weggepest.

Leefbaar Rotterdam raadsleden Michel van Elck en Tanya Hoogwerf gaan schriftelijke vragen indienen bij het college om de wantoestanden bij Dagbehandeling Multifunctioneel Centrum (MFC) in gebied Feijenoord aan te kaarten. Het MFC is voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische- en gedragsproblemen.

Een manager en drie medewerkers uit het zorgteam van dertig mensen zou de scepter zwaaien in het centrum aan de Brede Hilledijk. ,,Een Surinamer, Kaapverdiaan en een Marokkaan. Ze spreken er zelfs Surinaams, wie er wat van zegt wordt weggepest. Alle blanken zijn makamba’s, een scheldwoord.’’

Met als resultaat dat er achttien personeelsleden zijn vertrokken. Sommigen zijn ontslagen, contracten zijn niet verlengd, anderen hebben zelf ontslag genomen. Allemaal blanke medewerkers. Daar zijn 16 allochtonen en twee autochtonen voor aangenomen. Meerdere medewerkers, ook vertrokken personeelsleden, hebben de situatie aangekaart bij de ondernemingsraad. Daarop heeft Pameijer een extern onderzoek uit laten voeren naar de werkwijze bij het MFC.

Lees meer: - ’Verkeerde taal en onjuiste zorg’