Nieuws/Buitenland
456951
Buitenland

Massa-aanranding bij Keulse Dom

KEULEN - Onder de rook van de wereldberoemde Keulse Dom zijn tenminste zestig vrouwen door verschillende groepen van honderden Noord-Afrikanen aangerand en beroofd. Tijdens de jaarwisseling kwam het volgens de politie tot een groot aantal incidenten met seksueel geweld. Media gaan uit van wel tachtig slachtoffers. Bild schrijft dat ook in Hamburg vrouwen zijn aangerand.

,,We liepen door die grote groep mannen, die twee rijen vormden. Plotseling voelde ik een hand aan mijn billen en aan mijn borsten, daarna overal. We schreeuwden en sloegen om ons heen, maar die gasten hielden niet op“, vertelde Katja L. (28) over de horror naast Hauptbahnhof tegen de Kölner Expres. Ze verloor niet alleen haar waarde, maar ook haar mobiele telefoon en portemonnee.

,,Vreselijk!“, aldus de duidelijke reactie van burgemeester Henriette Reker tegen de Kölner Stadt-Anzeiger. ,,Het mag niet zo zijn dat toeristen bang zijn om Keulen te bezoeken. Hier mag geen openbare ruimte ontstaan, waar het recht niet geldt.“

De politievakbond is naar eigen zeggen ‚verbijsterd‘, nadat het massaal tot aangifte van jonge vrouwen kwam. Volgens de dienders ging het bij de circa duizend aangeschoten daders weliswaar om jonge Noord-Afrikanen en criminelen uit het Midden-Oosten, maar niet om vluchtelingen.

De afgelopen maanden wordt de trotse stad aan de Rijn geteisterd door een grote serie tasjesdiefstallen en roofovervallen. Volgens insiders werkt de groep boosdoeners normaliter samen in kleine groepjes, en is nu voor de gelegenheid met oud&nieuw in een groot misdaadsyndicaat samengekomen