Nieuws
457208
Nieuws

Werkgever hoeft transitievergoeding niet te melden

Een werkgever hoeft een werknemer niet melden dat hij of zij recht heeft op een transitievergoeding als de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak waarin een werknemer alsnog een transitievergoeding eiste.

Deze productiemedewerker was akkoord gegaan met beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden zonder transitievergoeding, meldt Ontslag.nl. Omdat hij langer dan twee jaar in dienst was bij de onderneming, zou hij daar wel recht op hebben.

De werknemer voerde aan alsnog recht te hebben op transitievergoeding omdat de wergever hem daarover had moeten informeren, dat zou horen bij goed werkgeverschap.

Bedenktermijn

Maar de Wet werk en zekerheid kent geen algemene spreekplicht op grond waarvan werkgevers de transitievergoeding zouden moeten melden in onderhandelingen over een beëindigingsovereenkomst, concludeerde de kantonrechter. Werknemers die het achteraf niet eens zijn met de beëindigingsovereenkomst, verwijst de rechter naar de bedenktermijn van 14 dagen waarbinnen deze overeenkomst ontbonden kan worden.