Nieuws
457233
Nieuws

Oproep

'Ik verliet mijn man voor een vrouw'

Voor de hitserie Orange is the New Black schreef ze over de onstuimige liefde tussen de vrouwelijke gevangenen Piper en Alex. Het was díe liefde die schrijfster Lauren Morelli uiteindelijk zelf deed inzien dat ze niet op mannen, maar op vrouwen viel. Ze besloot open kaart te spelen, haar man te verlaten en weer te beginnen met daten. Mét Orange is the New Black-actrice Samira Wiley!

'Ik verliet hem voor haar'

Herken jij je in het verhaal van Morelli en Wiley? Verliet jij jouw man voor een vrouw en zou je daar graag over willen vertellen aan VROUW? Neem dan contact met ons op via [email protected].

Uit de kast

In een open brief aan de website Mic schreef Morelli: "Ik realiseerde me dat ik lesbisch was in de herfst van 2012, tijdens mijn eerste dag op de set. Het was niet zozeer een specifiek ding, maar de som van heel veel kleine details: hoe ongemakkelijk ik me voelde bij grote groepen lesbische vrouwen of hoe ik mezelf een 'niet erg seksueel persoon' beschouwde. Op zichzelf staand, leken dit kleine nukken die mij mij maakten. Een boek lezen in plaats van seks willen hebben is een prima voorkeur om te hebben, toch?

Maar op de set werden deze kleine momenten uitvergroot en ik bevond me plots in de situatie waarin ik antwoorden gaf op een eindeloze stroom aan vragen van de cast (...). "Date je iemand?" "Ben je getrouwd?" "Met een man?" "Maar je kustte weleens vrouwen toch?" "Mis je het?"

Uiteindelijk werd ik gedwongen om na te denken over een vraag die nooit, maar dan ook nooit bij me opgekomen was: Ben ik lesbisch?"