Nieuws/Binnenland
457242
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Groentes frituren

GEEN - 80/20 heet het kookboek van Niven Kunz. 80 staat voor groentes, 20 voor de rest. Het is een verhouding die je steeds vaker hoort in de topkeukens. En wij kunnen ons thuis daar best aan spiegelen. De recepten van Kunz zijn vrijwel allemaal voor de kookclub of de lange kookzaterdag. Maar deze viel me op omdat die zo goed te doen is.

Nodig voor twee personen:

  • 2 courgettes
  • 4 groene asperges
  • 1 aubergine
  • 4 wortels
  • 200 gr tempurameel
  • 200 ml bruisend water
  • mayonaise
  • 1 ansjovis op olie of vegetarische bouillon

Bereiding:

80/20 heet het kookboek van Niven Kunz. 80 staat voor groentes, 20 voor de rest. Het is een verhouding die je steeds vaker hoort in de topkeukens. En wij kunnen ons thuis daar best aan spiegelen. De recepten van Kunz zijn vrijwel allemaal voor de kookclub of de lange kookzaterdag. Maar deze viel me op omdat die zo goed te doen is.

Zet de frituurpan aan op 180 ° C. Snij de groentes in stukjes of plakjes zoals je denkt dat ze het lekkerste zullen smaken. Breng water met zout aan de kook. Laat iedere groente een halve minuut in het hete water, spoel dan af in ijswater en leg op keukenpapier te drogen. Klop tempurameel en bronwater door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper en wat citroenrasp. Haal de groentes door het tempurabeslag en frituur ze in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Geef er een smakelijke mayonaise bij. Niven wrijft er een ansjovisje door, wil je het strikt vegetarisch houden dan kan je wat vegetarische bouillonpoeder gebruiken. Verder kan je als smaakmakkers kruiden als salie en basilicum ook frituren (zonder beslag) en erbij geven.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten