Nieuws/Binnenland
457243
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Marbreetje gemaakt

GEEN - Dit seizoen was het seizoen van het stoeien met zeewier. Overal zag je zeewier. En op Texel Culinair werd er mee afgesloten. De uitdaging voor het felbegeerde Kwekertje was om een amuse met zeewier te maken.

Nodig voor twee personen:

  • 5 aardappels
  • Zeewier
  • Wit van twee eieren

Bereiding:

Dit seizoen was het seizoen van het stoeien met zeewier. Overal zag je zeewier. En op Texel Culinair werd er mee afgesloten. De uitdaging voor het felbegeerde Kwekertje was om een amuse met zeewier te maken. En de traditie, inmiddels, wil dat ik dan dat recept hier in de krant zet. Restaurant De Kroontjes won de prijs, zeer, zeer verdient. Ronald Kroon stuurde me een recept van zijn aardappel marbré met zeewier. Marbré komt van marmer, gemarmerd, dus mooie laagjes met eigen kleuren.

Hij serveerde er een visballetje bij dat in zeewierpoeder was gedoopt en later gestoomd. Dat recept komt later. Nu eerst naar de reformwinkel, of de bio-winkel en daar haal je allemaal soorten gedroogd zeewier. Wat je maar lekker lijkt. Of kijk op http://www.zeewierwinkel.nl/ Je neem bijvoorbeeld wat wakame, een beetje norivlokken en wat dulse vlokken. In water weken. En weer afdeppen. Schil en schaaf de aardappels. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Leg dan wat plasticfolie in een klein cakeblik. Eerst een laagje aardappel, kwast er wat eiwit over, dan een laagje zeewier, mooi dun er overheen. Weer eiwit en weer aardappel, weer eiwit en weer zeewier. Eindig met aardappel. Vouw de folie dicht. Zet er een beetje gewicht op. Dan zet je de marbré in een andere schaal waar een flinke laag water in zit, zo in de oven op 150 ° C. 1 uur lang. Stoer, hè, dat zet je dan op tafel en zeg je alsof het niets was… “ marbreetje gemaakt!”

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten