Nieuws/Binnenland
457245
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Verdronken lamsschenkels

GEEN - De eerste keer dat ik op Texel Culinair was, was er op zondagmiddag een moment dat er over zee een geweldige regenbui aankwam. Die hing minstens een uur op het strand van De Koog en kletterde met waanzinnige kracht een onvoorstelbare hoeveelheid water naar beneden.

Nodig voor twee personen:

  • 4 lamsschenkels
  • 3 rode uien, gesneden
  • 5 teentjes knoflook, in stukjes
  • 300 ml Texels Stormbock
  • 3 eetl tomatenpuree
  • 500 ml bouillon
  • 4 tomaten in stukken
  • 4 takken rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetl bladpeterselie, fijn geknipt
  • 2 eetl olijfolie

Bereiding:

De eerste keer dat ik op Texel Culinair was, was er op zondagmiddag een moment dat er over zee een geweldige regenbui aankwam. Die hing minstens een uur op het strand van De Koog en kletterde met waanzinnige kracht een onvoorstelbare hoeveelheid water naar beneden. Op het pleintje in De Koog ging de prijsuitreiking gewoon door. Precies op het moment dat alles klaar was, trok de regenbui, inmiddels slecht fijne druppels, verder over het dorp. Echt waar! Of? Die vermaledijde Stormbock ook.

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een braadpan en braad de lamsschenkels rondom mooi bruin. Doe de ui en knoflook in de braadpan. Bak alles al omscheppend om tot de uien zacht zijn. Roer de tomatenpuree erdoor, nog even bakken. Blus af met de Texelse Stormbock en roer alles los. Giet de bouillon erbij, breng opnieuw aan de kook en voeg dan rozemarijn, laurier en tomaten toe. Zout en peper en dan de deksel op de pan en zet deze 2½ uur in de oven. Haal de deksel er dan af en laat nog 1 klein uur braden. En wat drink je erbij? Juist!

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten