Nieuws
457246
Nieuws

Culinair

Hoe maak je de lekkerste appeltaart met bramen?

De appeltjes zijn in overvloed en dat is niet zo gek, want het is nu de beste tijd om dat sappige, ronde fruit te plukken. Dus hier een overheerlijk appeltaart recept. Om je taart nét dat beetje extra's te geven, maken we niet de traditionele appeltaart, maar een appeltaart met bramen! Dat wordt zeker smullen!

Benodigdheden

(voor zes personen)

  • 1 ei
  • 25 gram boter in blokjes gesneden
  • 250 gram bloem
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 2 rode appels
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 300 gram bramen

Stappenplan

  1. Verwarm vooraf de oven op 175 °C
  2. Meng vervolgens de bloem met suiker en wat zout. Voeg daarna de boter toe en wrijf het geheel met je vingertoppen. Uiteindelijk krijg je een kruimelig mengsel.
  3. Ook het ei voeg je aan het mengsel. Voeg steeds een beetje koud water toe tot je een deegbal krijgt.
  4. Pak een taartvorm, vet dit in met boter en bestuif de bakvorm met een snufje bloem
  5. Rol vervolgens het deeg uit tot een ronde lap, maar houd er rekening mee dat de ronde lap iets groter is dan de taartvorm. Dit stukje deeg plaats je namelijk in je bakvorm. Druk de zijkanten tot halverwege de rand aan
  6. Meng in een apart kommetje de honing, custardpoeder en het sinaasappelsap samen
  7. Nu ga je de appels snijden. Belangrijk is dat je het klokhuis verwijderd en snijd daarna het vruchtvlees in blokjes
  8. Nu meng je de appels, bramen en custardmengsel en schep je dit boven de taartbodem.
  9. Als je nog deeg over hebt, kun je de bovenkant van de taart er mee versieren.
  10. Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven tot je overheerlijke appeltaart met bramen goudbruin kleurt.

Zet de taart buiten, zodat het een beetje afkoelt.