Nieuws
457249
Nieuws

Spijt van huwelijk? 10 redenen

Vandaag is het de dag van de scheiding. Jaarlijks scheiden er ontzettend veel mensen, het scheidingspercentage bedraagt per jaar ongeveer 36 procent. Mensen besluiten niet zomaar om te gaan scheiden. Soms gaan er jaren aan vooraf vol ruzies en gezeur. Sommige vrouwen hadden veel eerder willen scheiden, zij vinden dat ze te lang zijn blijven hangen. Andere vrouwen hadden graag een aantal dingen anders willen aanpakken. Hieronder staat een aantal uitspraken van vrouwen die het achteraf gezien allemaal anders zouden hebben gedaan:

  1. Hij was al een lange tijd ongelukkig. Ik realiseerde me dat pas te laat. Ik kon toen niets meer aan de situatie veranderen.
  2. Ik ben zeven jaar bij hem gebleven. Ik was niet gelukkig. Waarom ik bij hem bleef? Omdat ik dacht dat dat was wat de maatschappij van mij verwachtte. Maar toen merkten we dat als wij er allebei niet volledig voor zouden gaan, het ook niet zou werken. De vijf jaar die ik nu alleen ben zijn veel beter dan die jaren waarin ik ‘verplicht’ bij hem bleef hangen.
  3. Tijdens het oefendiner van onze bruiloft kregen we knallende ruzie. Achteraf heb ik heel veel spijt dat ik toen niet gewoon ben weggelopen. Maar ja, dan had ik mijn lieve kinderen niet gehad.
  4. Dat ik niet de goede echtgenote was die ik had kunnen zijn. Want ik kan het wel..
  5. Ik had bij hem weg moeten gaan toen hij de eerste keer vreemdging. Maar dat deed ik niet. Ik bleef bij hem en verspilde jaren van mijn leven.
  6. Ik heb spijt van alle negatieve seintjes die ik heb gemist. De dag voor de bruiloft had ik twijfels, maar ik had lef niet om het af te zeggen.
  7. Ik heb mijn dromen, passies. Maar tijdens mijn huwelijk heb ik alles opgegeven, zodat hij en ik en onze kinderen gelukkig konden zijn. Ik raakte zo gewend aan het feit dat hij me als stuk stront behandelde, dat het steeds erger werd.
  8. Het meeste spijt heb ik van dat ik ‘tot de dood ons scheidt’  niet heb kunnen volbrengen.
  9. Ik heb het meeste spijt van de gezamenlijke rekening die we ooit openden.
  10. Ik heb spijt van alles. Het trouwen en getrouwd blijven. Achteraf gezien heb ik veel te veel tijd aan hem verspild.