Nieuws/Binnenland
457280
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Nog net geen zilte aardappels

GEEN - Vandaag mag ik weer oversteken naar Texel, en vanavond al in De Koog aan het proeven bij Texel Culinair. Ik geloof dat ik veertien gerechtjes mag beoordelen.

Nodig voor twee personen:

  • 6 aardappels
  • ½  eetl rozemarijn naalden
  • 1 theel tijm
  • 2  tenen knoflook, geperst
  • 1  theel  goede kerrie (Sonnentor, pittig)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

Vandaag mag ik weer oversteken naar Texel, en vanavond al in De Koog aan het proeven bij Texel Culinair. Ik geloof dat ik veertien gerechtjes mag beoordelen. De deelnemers hebben moeten koken met zeewier en zilte groentes. Op Texel wordt heel veel gedaan aan onderzoek naar zilte groentes. Heel verstandig want het zeewater kruipt overal langzaam ons land binnen. Volgende week moet je maar eens bij je groenteman gaan kijken. Als die goed heeft opgelet heeft hij Marc ingekocht. Marc is de  zilte aardappel van Texel. Een nieuw product. Een smaaksensatie. En een regelrechte revolutie. Want nu kan er weer veel meer landbouwgrond worden gebruikt.

Tot die tijd doen we het met een andere aardappel. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappels af en borstel ze schoon en snij ze in gelijke stukken. Grote aardappel 5 keer en een kleine 3 keer doorsnijden, zoiets. Meng de uitgeperste knoflook met de kerrie, peper, zout, tijm en rozemarijn met de olijfolie.

Aardappels in een ovenschaal. De olie er over, goed omscheppen en  20 minuten de oven in, misschien iets langer tot ze knapperig, mooi bruin en heerlijk zijn. Geef er gestoofde lamsoren bij en een lekker stukje vis.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten