Nieuws
457291
Nieuws

Christopher Lemaire verlaat Hermès

Christopher Lemaire, de Fransman die de vrouwenmode van Hermès vormgeeft, gooit de handdoek in de ring. De ontwerper heeft te kennen gegeven dat hij er in oktober mee stopt om aan zijn eigen label te werken.

Op 1 oktober zullen we Lemaire’s laatste creaties voor Hermès op de catwalk in Parijs zien. Lemaire volgde in 2010 Jean Paul Gaultier op die sinds 2003 creatief directeur van het merk was. 

Opmerkelijk

Het bericht komt op een onverwacht moment. De laatste collecties van Lemaire voor Hermès werden goed ontvangen. Eind vorige week maakte het merk bekend dat ze het eerste kwartaal van dit jaar de omzet van de kleding en accessoires met zestien procent hebben zien stijgen. Opmerkelijk is dat de kleding en accessoires het beter deden dan de lederen en zijde producten. Met de twee laatste productgroepen heeft Hermès de wereld veroverd.

---

Luxe goederen Hermès blijven in trek

---

Vraagtekens

De grote vraag die nu circuleert in de mode is wie in Lemaires voetsporen kan treden. Vorig jaar vond er en grote verschuiving plaats toen Marc Jacobs kenbaar maakte dat hij stopte als creatief directeur bij Louis Vuitton om aan zijn eigen label te werken. Inmiddels staat voormalig Balenciaga ontwerper Nicolas Ghesquière daar aan het roer. Alexander Wang nam het stokje van hem over bij Balenciaga, waarmee alle  kopstukken aan een modehuis zijn verbonden.

Misschien dat Olivier Theyskens Lemaires rol kan overnemen? De Belg gooide hoge ogen toen hij voor Rochas en Nina Ricci ontwierp maar liet het bij Theyskens Theory afweten. Of Haider Ackermann? De ontwerper werd vaak genoemd als opvolger van Marc Jacobs, maar is nog steeds niet benaderd door een  ander groot huis.

---

Marc Jacobs weg bij Louis Vuitton

---

De opvolger

Volgens de geruchten zou Givenchy ontwerper Riccardo Tisci uitgekeken zijn op zijn rol bij het modehuis. De overstap naar Hermès is wel een mijl op zeven, maar niet uitgesloten, aangezien LVMH topman Bernard Arnault een stevige vinger in de pap heeft.

Hermès zal vermoedelijk in oktober, na de show pas antwoord op de vraag geven. Wordt dus vervolgd.

 

Lees meer over Hermès: