Nieuws
457320
Nieuws

Mama, denk toch eens aan jezelf!

Moeders, ze leven soms alleen voor hun kinderen. Alles staat in het teken van hun kroost, het huishouden. Ze offeren alles op. Alles om anderen maar gelukkig te maken. Herken jij jezelf daarin? Of is misschien jouw moeder een echte ‘pleaser’? Kijk dan uit, want het is echt niet goed voor je.

Soms moeten moeders wat meer aan zichzelf denken, want al die jaren van zorgen en zich bekommeren om anderen is niet goed. Het zorgt ervoor dat anderen in de omgeving zich zorgen gaan maken. Maar zij willen mama juist gelukkig zien.

Mensen die altijd maar aan anderen denken, worden een beetje gelukkig als zij andere mensen blij maken. Maar wat zij zich niet realiseren is dat zij die anderen juist niet gelukkig maken door constant te geven. Zij laten die anderen zich juist zorgen maken, omdat er nooit eens tijd wordt genomen om zelf te genieten.

Lekker egoïstisch

Je leeft langer en gelukkiger als je ook eens egoistisch bent, lekker even alleen aan jezelf denken. Mensen schijnen het meest gelukkig te zijn als zij hun eigen dromen vervullen, niet als ze alleen maar bezig zijn met anderen blij maken.

 

Wetenschappelijk bewezen

Er is zelfs een onderzoek naar gedaan in Pennsylvania. De deelnemers kregen drie dollar van de onderzoekers. Eén groep moest het geld doneren aan Unicef, de andere groep moest het geld houden en de laatste groep mocht zelf bepalen wat te doen met het geld. De groep die het geld moest houden bleek het meest gelukkig. Oftewel: de meest ‘egoïstische’. Degenen die zelf mochten bepalen wat te doen met het geld, voelden zich gestrest. omdat zij een keuze moesten maken.

Denk aan jezelf

Veel mensen worden opgevoed met de gedachte dat dingen voor jezelf houden niet goed is en anderen helpen juist wel goed is. Maar soms is het juist beter om aan jezelf te denken en dan pas aan anderen. Moeders moeten beseffen dat hun kinderen het op een gegeven moment zelf wel kunnen, dat zij niet altijd de hulp van een ouder nodig hebben.