Nieuws/Binnenland
457330429
Binnenland

Medewerker HVO-Querido komt om na mishandeling in Amsterdam

AMSTERDAM - Een medewerker van de Amsterdamse hulpverleningsorganisatie HVO-Querido is overleden aan de verwondingen die hij vorige week opliep door een mishandeling. Een woordvoerder van de organisatie bevestigt een bericht hierover van de lokale zender AT5. Een 41-jarige man uit Amsterdam zit vast op verdenking van doodslag, meldt het Openbaar Ministerie.

De 65-jarige begeleider van HVO-Querido werd vorige week maandag buiten op de Hoofdweg in Amsterdam-West zwaargewond aangetroffen. Hij stierf zondag in het ziekenhuis, aldus de woordvoerder. De organisatie laat weten erg aangeslagen te zijn door het verlies van de collega.

De verdachte is al voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft zeker twee weken langer vastzitten. Nu het slachtoffer is overleden, wordt de verdenking volgens een woordvoerder van het OM aangepast van poging tot doodslag naar doodslag.

Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Of de medewerker door een cliënt is mishandeld, zoals buurtbewoners volgens AT5 hebben verklaard, kunnen zowel HVO-Querido als het OM niet bevestigen. Wel doet HVO-Querido een zogenoemd calamiteitenonderzoek.

HVO-Querido ondersteunt kwetsbare mensen die weer de regie over hun leven willen krijgen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop