Nieuws
457354
Nieuws

Daar zijn ze weer, die herfstkwaaltjes

De herfstkwaaltjes komen er weer aan. Het is officieel nog zomer, maar toch beginnen we langzaamaan te merken dat het herfst wordt. De temperaturen zijn al flink gedaald, de lucht wordt droger en het zal niet lang meer duren voordat het weer flink gaat waaien. Vooral vrouwen merken snel dat er een nieuw seizoen aankomt, want die vervelende najaarskwaaltjes steken de kop op. Heb jij alweer last van die statische haren en een droge huid?

De herfstkwaaltjes komen er weer aan. Het is officieel nog zomer, maar toch beginnen we langzaamaan te merken dat het herfst wordt. De temperaturen zijn al flink gedaald, de lucht wordt droger en het zal niet lang meer duren voordat het begint met waaien. Vooral vrouwen merken snel dat er een nieuw seizoen aankomt, want die vervelende najaarskwaaltjes steken de kop op. Heb jij alweer last van die statische haren en een droge huid? Er zijn genoeg manieren waarop je de herfst goed doorkomt.

De koudere temperaturen zorgen ervoor dat je huid uitdroogt. Buiten wordt het kouder en binnen gaat de verwarming aan. Je lippen zijn erg gevoelig voor de kou buiten. Deze kunnen al snel schraal en droog worden. Gelukkig zijn er veel crémes die ervoor zorgen dat je huid goed vochtig gehouden wordt.

Bruin huidje

Deze zomer was je huid misschien wel wat gebronsd door de zon. Een lekkere gezonde gloed had je op je gezicht. In de herfst schijnt de zon jammer genoeg niet zoveel als in de zomer en dus begint dat kleurtje te verdwijnen. Jammer, want nu komt dat bleke gezicht weer tevoorschijn. Het is dus wel fijn als je dat kleurtje waar je hard aan hebt gewerkt deze zomer wat langer kunt behouden.

Statisch haar

Een van de vervelendste dingen in het najaar is: statisch haar. Hoe kouder het wordt, hoe sneller je haar statisch wordt. Dit komt omdat je haar uitdroogt. Als je je haar goed voedt met een conditioner en masker helpt dit al heel wat tegen statisch haar. Het is misschien niet altijd handig, maar probeer die föhn zoveel mogelijk te vermijden.

Haaruitval

Buiten het statische haar om lijkt je borstel iedere dag voller te zitten met haar. Van al je truien kun je bosjes met haar plukken en de stofzuiger kan ook bijna iedere dag gebruikt worden. Haaruitval. Het steekt altijd de kop op in het najaar. De overgang van de zomer op de herfst heeft invloed op het haar. Vooral als deze overgang heel plotseling is. En dat is in Nederland bijna altijd het geval. De ene dag loop je nog op je teenslippers over straat en de volgende dag lig je ’s avonds op de bank met je dikke charmante sokken. Het haar is de spiegel van je gezondheid en aangezien je weerstand snel achteruit gaat in dit jaargetijde, spreekt haaruitval voor zich.