Nieuws/Vrouw

Rode chutney van paprika’s

GEEN - Sommige fruit- en groentesoorten zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar. Jammer! Maar door ze in te maken geniet u er het hele jaar door van.

Benodigdheden

(voor 800 g)

  • 600 g grote tomaten
  • 5 grote rode paprika’s
  • olijfolie, om te roosteren
  • 2 large sjalotten, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • snufje gerookte-paprikapoeder
  • 2 dl rodewijnazijn
  • 2 rode Spaanse pepers, in ringetjes
  • 200 g tafelsuiker

Stappenpenplan

1. Kruis de tomaten aan de onderkant in en leg in een kom. Bedek met kokend heet water. Laat ze 20 minuten staan en ontvel ze. Laat afkoelen.

2. Besprenkel de paprika’s met olijfolie en rooster ze 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C, tot het vel zwartgeblakerd is. Haal ze uit de oven en laat ze in een papieren zak afkoelen. Trek na een tijdje het vel van de paprika’s en laat ze verder afkoelen.

3. Doe tomaten, sjalotten, knoflook, paprikapoeder, azijn en Spaanse pepers in een pan. Verwarm het geheel 10-15 minuten, tot de tomaten zacht beginnen te worden en gaan  barsten. Voeg de suiker en de fijngesneden paprika toe en verwarm alles nog eens 5-10 minuten.

4. Schep de chutney in gekoelde, gesteriliseerde potten en sluit ze luchtdicht af. Laat enkele weken staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Bewaar geopende potten in de koelkast, maar niet langer dan 6 weken.

BEREIDING 60 minuten + 20-30 minuten in de oven

 

Net als oma

Deze recepten komen uit het kookboek 500 inmaakrecepten, waarin ook de diverse technieken van wecken/inmaken aan bod komen. Veltman Uitgevers € 9,99 (ISBN 9789048308514).

 

 

 

Bekijk meer van