Nieuws/Binnenland
457360
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Zeer ouderwets huzarenslaatje

GEEN - Een grappig aardappelnieuwtje. Op vrijdag 26 september opent akkerbouwer Krispijn van der Dries op een nog geheime locatie, ergens in Amsterdam, de Pieperboetiek.

Nodig:

  • 500 gr koude gekookte aardappelen
  • 200 gr koude gekookte
  • mosselen of mosselen uit het zuur
  • 2 kleine gekookte bieten
  • 2 zure appels
  • zilver uitjes en augurk naar smaak
  • 4 eetl mayonaise

Bereiding:

Een grappig aardappelnieuwtje. Op vrijdag 26 september opent akkerbouwer Krispijn van der Dries op een nog geheime locatie, ergens in Amsterdam, de Pieperboetiek. In de pop-up winkel zullen 30 verschillende, biologische en op Nederlandse bodem verbouwde aardappelsoorten te koop zijn. De paarse Violetta, de rode Emmalie en de gevlekte Mayan Twilight bijvoorbeeld. Maar ook gewonere soorten zoals Allians en frietaardappel Agria. Krispijn kennen we nog wel, twee jaar geleden stortte hij zesduizend kilo aardappels op de Dam, omdat hij door de te lage marktprijs zijn piepers letterlijk alleen aan de straatstenen kwijt kon. Volg zijn activiteiten via www.bioromeo.nl. Oh, en wil je nog veel meer over de aardappel weten, kijk dan vandaag op onze Adviespagina in Weekeinde, verderop in de krant. Alles over aardappels!

De aardappelen, het mosselvlees, en de bieten fijn snijden. Snipper de appel. Snij de augurk in kleine blokjes en halveer de zilveruitjes. En nu mengen, met de mayonaise, geheel naar smaak. Een druppeltje azijn extra, misschien wat mosterd? Je kan het slaatje ook opmaken door er mayonaise over te smeren en het geheel met plakjes ei te garneren. Huzarensla noemde men dit vroeger, haha en het werd op kaartavondjes gegeten.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten