Nieuws/Binnenland
457362
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Sapjes allerlei

GEEN - Er ligt een boekje met de titel Groene Sapjes (Uitgeverij Becht) op mijn bureau. Het leek me helemaal niets. Sapjes, dat is zo laf. Ik heb een paar weken geleden uitgebreid met een sapcentrifuge gewerkt en hoewel er lekkere sapjes bij waren, mijn grote liefde is het niet.

Nodig:

  • 1 krop Romeinse sla
  • 1 krop babypaksoi
  • 5 abrikozen
  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 banaan
  • 1 trosje witte druiven

Bereiding:

Er ligt een boekje met de titel Groene Sapjes (Uitgeverij Becht) op mijn bureau. Het leek me helemaal niets. Sapjes, dat is zo laf. Ik heb een paar weken geleden uitgebreid met een sapcentrifuge gewerkt en hoewel er lekkere sapjes bij waren, mijn grote liefde is het niet. Bijna had ik het boekje dan ook op de stapel Gezien en Kan Weg gelegd, tot ik er toch maar even in bladerde. En daar stond dit gekke recept: 2 handjes boerenkool, 2 handjes blauwe bessen, 2 peren en het sap van een halve citroen. In blender en een beetje water erbij tot het een lekkere smoothie is. En opeens wilde ik wel verder lezen. Als vetververbrander: 3 wortels, 1 handje boerenkool, sap van een halve citroen en 50 gr gember. Of een heel andere: Spinazie, 2 handen, 1 handje frambozen, een handje blauwe bessen en 2 sinaasappels.

Eerlijk gezegd, ik kreeg er trek in. En als je een stevige blender hebt dan wordt ook dit een heerlijk sapje. Sla en paksoi vormen een prachtige basis voor al het fruit. En nu we de smaak toch te pakken hebben, probeer ook eens 2 handjes waterkers, 1 sinaasappel, 1 avocado en het sap van een halve limoen. Dat pittige van die waterkers, heerlijk bij de sinaasappel.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten