Nieuws/Binnenland
457383
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Geschnetzeltes uit Zürich

GEEN - Op zoek naar echte rösti-recepten in plaats van  de supermarktversie die je overal krijgt te voorgeschoteld, stuitte ik weer op die prachtige website http://www.coquinaria.nl/.  En daar zag ik dan ook dit recept voor Geschnetzeltes.  Zürcher Art. Oftewel op Zürichse  wijze.

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram magere kalfslappen, in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 gram champignons
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 deciliter jus de veau (kalfsfond) of goede bouillon
  • 2,5 deciliter room
  • witte peper, zout naar smaak
  • snufjes nootmuskaat, foelie, cayennepeper
  • 40 gram boter, en boter voor de champignons

Bereiding:

Op zoek naar echte rösti-recepten in plaats van  de supermarktversie die je overal krijgt te voorgeschoteld, stuitte ik weer op die prachtige website http://www.coquinaria.nl/.  En daar zag ik dan ook dit recept voor Geschnetzeltes.  Zürcher Art. Oftewel op Zürichse  wijze.  Erbij komt natuurlijk die rösti van gisteren of onze kartoffelpuffen van eergisteren.

Borstel de champignons schoon, snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui. Bak de champignonplakjes in wat boter tot ze hun vocht hebben prijsgegeven, laat ze dan nog even staan, opeens zuigen ze het vocht weer op. Bestrooi de reepjes kalfsvlees met peper, zout en bloem. Verhit de boter in een koekenpan, schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Zet het vuur lager en doe de ui erbij. Als de ui glazig is gaan wijn en kalfsfond erbij. Verhit totdat de vloeistof tot de helft is ingekookt. Doe de champignonplakjes, room en specerijen erbij, en laat alles op een laag vuur sudderen totdat het vlees gaar is (twintig minuten ongeveer).

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten