Nieuws/Vrouw

3 slanke lunchgerechten

Lekkere lichte lunch

GEEN - Het is bijna middag en dat betekent: lunchtijd. Kun jij wel wat inspiratie gebruiken op deze vrijdagmiddag? Dat komt dan goed uit! Wij hebben drie lekkere en tevens slanke recepten voor jullie op een rij gezet. Eet smakelijk!

Broodje hummus

Ingrediënten:

  • 60 gram kikkererwten uit blik
  • 60 gram magere plattekaas
  • halve theelepel komijn
  • half teentje knoflook
  • sap van 1/4 citroen
  • meergranenbrood
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Laat de kikkererwten uitlekken en pel het teentje knoflook. Doe de kikkererwten in een blender en pers het teentje knoflook uit. Voeg de plattekaas en het citroensap toe en mix het glad. Breng op smaak met komijn, peper en zout. Voeg eventueel wat water toe. Bewaar koel tot het opdienen. Rooster een sneetje brood en bestrijk met hummus.

---Lekkere lunch inspiratie---

Koude komkommersoep

Ingrediënten:

  • 800 gram komkommer
  • 500 ml magere plattekaas
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 teentje knoflook
  • takjes platte peterselie
  • citroensap
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Schil en ontpit de komkommers en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook en pers hem uit. Doe de komkommerstukjes in een blender met de knoflook en de plattekaas en mix glad. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en snipper ze fijn. Roer de peterselie door de soep. Werk af met de gerookte zalm en dien koud op.

---Gezond lunchen doe je zo---

Omelet met paprika en feta

Ingrediënten:

  • 25 gram feta
  • 2 eieren
  • 1/4 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • halve rode paprika
  • Provençaalse kruiden
  • Cayennepeper
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in reepjes. Pel het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn. Verhit een anti-aanbakpan en voeg het sjalotje en de knoflook toe. Laat even bakken. Voeg de paprikareepjes toe en kruid ze met Provençaalse kruiden. Laat ze gaar bakken. Voeg eventueel wat water toe als ze dreigen aan te bakken. Klop de eieren los en breng z op smaak met cayennepeper, peper en zout. Verhit een andere anti-aanbakpan tot ze goed warm is. Giet de eieren in de pan en laat ze stollen. Schuif de omelet op een bord, schep de paprikareepjes erop en verkruimel er feta over.

Super Slank

Deze recepten komen uit het kookboek Super Slank, Manteau € 14,99 (ISBN 9789022330098). De afbeeldingen in dit artikel zijn niet afkomstig uit het kookboek.

Bekijk meer van