Nieuws
457414
Nieuws

Trouwkaart na 30 jaar bezorgd

IJMUIDEN - Lana van der Meulen (30) wist niet wat ze zag, toen ze begin deze week een trouwkaart in haar brievenbus vond die dertig jaar geleden al had moeten worden bezorgd. Per toeval kwam ze erachter dat het de uitnodiging was voor het huwelijk van de oom en tante van een goede vriendin van haar.

„Dat een kaart dertig jaar te laat wordt bezorgd, is al uniek. Maar toen ik er via via achterkwam dat het om familie van een vriendin gaat, stond ik versteld”, vertelt de jonge vrouw uit IJmuiden.

Op het moment dat de kaart werd bezorgd, wist de kapster niet direct wie de genodigden van het huwelijk op 23 maart 1984 waren. Pas toen ze het verhaal tegen een collega in de kapsalon vertelde, ging er een lampje branden. „Een klant luisterde mee en zei dat ze de genodigden kende. Die dame wist dat mijn goede vriendin Martine Brugman daar familie van is.”

De eveneens in IJmuiden geboren en getogen Martine wist niet wat ze hoorde. „Dat zijn inderdaad mijn oom en tante. Het adres op de envelop is nog geschreven door mijn inmiddels overleden opa. Ik herkende het handschrift direct.”

Hoewel de kaart nooit op tijd bezorgd is, zijn de genodigden wel op de bruiloft geweest. „Het waren goede vrienden van mijn schoonouders”, vertelt tante Gisèle de Rochemont. „We wisten niet dat ze die kaart nooit hadden ontvangen. We hebben ze ook mondeling uitgenodigd. Het was een prachtig feest. Leuk dat we nu deze uitnodiging hebben om te bewaren.”

Volgens PostNL gaat het om een uitzonderlijke situatie. „We hebben nooit kunnen achterhalen hoe het precies kon gebeuren. We denken dat iemand de kaart heeft gevonden en bewaard en nu opnieuw op de bus heeft gedaan. Wij bezorgen hem dan alsnog.”