Nieuws/Binnenland
457458
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Beetje zomerse gevulde komkommers

GEEN - Als er nou nog een klein beetje zomers gevoel in zit dan is deze Gefüllte Gurken oftewel gevulde komkommer uit Ludwigslust in Meckelenburg misschien wel lekker. Dit recept is voor ruim vier personen.

Nodig:

  • 2 kilo komkommer
  • 400 gr gehakt (half om half)
  • 50 gr spekblokjes (nog iets fijner gesneden)
  • 90 gr gekookte rijst (of 30 gr rijst koken)
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 500 gr yoghurt
  • 3 eetl tomatenpuree
  • ½ theel chilivlokken

Bereiding:

 

Als er nou nog een klein beetje zomers gevoel in zit dan is deze Gefüllte Gurken oftewel gevulde komkommer uit Ludwigslust in Meckelenburg misschien wel lekker. Dit recept is voor ruim vier personen. Je kan ook van de kleine half komkommers, half augurken die tegenwoordig ook inde super liggen gebruiken. Haal kop en kont van de komkommers af, en schil ze. Snij in de lengte door en haal weg waar vroeger de zaadjes zaten en wat nu de loze binnenkant is. Leg de komkommers in een grote ovenschaal, met de holle kant naar boven.

Meng nu het gehakt (even, dit lukt dus niet met dat vreselijke supermarkt aanbiedingsgehakt want dan krijg je me toch een plas vocht straks in je schaal) met het spek, het ei en de rijst. Met zout en peper goed op smaak brengen en hier vul je de komkommers. Meng de yoghurt met de tomatenpuree, klein beetje chilivlokjes erbij en dan giet je dat weer over de gevulde komkommers. Oven op 170 ° C en minstens een half uur er in. Een feest gewoon. Uit: Das Griese gegend Kochbuch, Sylvia Mohn.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten