Nieuws
457474
Nieuws

Michou Basu blogt...

Hallo Herfst!

Na een troosteloze zomer (ik lees her en der dat we zo’n mooie zomer hebben gehad, maar kan me alleen maar wind, regen en onweer herinneren), maken we ons op voor de herfst.

Met plezier. Ik ben nu eenmaal niet zo zonminded, dus hoor je me ook niet mekkeren over een buitje her en der. Ik word ook niet depressief als, zoals nu, de blaadjes van de bomen vallen. Welnee, vallende blaadjes staan voor verandering. En in modetermen voor een nieuw modeseizoen. Lees: nieuwe garderobe. Weg met de slippers, blote benen en Daisy Dukes. Welkom panty’s, laarzen, truien en jassen. De eerste slag is al geslagen. Op Net-à-porter kocht ik een fijne herfstjurk en er zullen nog vele volgen. Noodzakelijk ook, want het regent weer feestjes en partijen.

De kick-off van het modeseizoen vond plaats in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, waar de Nederlandse editie van Harpers Bazaar werd gelanceerd. Dresscode: cocktail met een extra ‘Why don’t you dress up’ vermelding. Want ja, cocktail in Nederland is nu eenmaal anders dan een cocktail in, pak ‘m beet, Maastricht of Milaan waar iedereen zich volgens het boekje kleedt.

Deze week volgt nog een op en neertje naar Ibiza waar Dani Bles haar nieuws presenteert. De dresscodes? Kaftans voor de lunch en bohemien rock ’n roll voor het diner, want op het sterreneiland gaat de echte zomer natuurlijk door. Net als in de mode. Volgende week beginnen we immers met de New York Fashion Week waar een week lang de collecties voor volgend jaar lente/zomer worden voorgesteld. Zo houd je dat zomergevoel vanzelf nog langer vast.