Nieuws
457518
Nieuws

Zo krijg je een stralende huid

Mochten we toch nog gezegend zijn met een zonnige zomer, dan willen we ons wel kunnen vertonen met een stralende huid. Geen zon? Amerikaans dermatoloog Dr. Murad vertelt je hoe jij aan die mooie huid komt.

Je bent wat je eet

Je hebt het riedeltje vast al eerder gehoord, maar we herhalen het toch nog maar eventjes. ‘Je bent wat je eet’. Laat je huid er stralend en fris uitzien door bewust om te gaan met wat je in je mond stopt. Eet voedsel rijk aan water zoals komkommer en kokosnoot vlak voordat je onder de wol kruipt en je zult zien dan je met een fris uiziende huid en meer energie wakker wordt. Eet ’ s ochtends wat walnoten  en neem een omega-3 en antioxidant supplement.

Waar vind je die antioxidanten dan is? Strooi een handje bosbessen, acai bessen of frambozen door je yoghurt en je komt een heel eind. Omega-3 vind je voornamelijk in walnoten, lijnzaad en vette vis zoals zalm en makreel.

Aan de pillen

Voor de dames die niet altijd in staat zijn om alle vitaminen, mineralen en de juiste voedingstoffen binnen te krijgen, zijn voedingssupplementen een prima uitweg. Dr. Murad raadt aan om per dag een multivitamine-, een aminozuur-, een omega-3- en  een glucosamine pil te slikken. Een hele lijst dat wel, maar vooral die glucosamine zorgt voor het behoud van collageen. En laat dat nou net hetgeen zijn wat nodig is voor die rimpelvrije, jonguitziende huid.

Seizoenswisselingen

Het weer heeft een grote invloed op je huid. Vooral wisselingen in de temperatuur brengen schade aan een je huid. Let goed op hoe je huid reageert op de verschillende temperaturen. Een glanzende huid krijg je door genoeg vitamine C binnen te krijgen, te vinden in sinasappels, kersen of bijvoorbeeld radijsjes. Heeft je droge huid dringend vocht nodig? Dan kunnen we onszelf weer beroepen op omega-3. Ontstekingen in de huid ga je tegen door met een extra dosis olijfolie te koken, je eten rijkelijk te bestrooien met kurkuma of kaneel, of door jezelf tegoed te doen aan een stukje pure chocolade.

Begin je ochtend energiek

Laat dat koffiezetapparaat even uit terwijl je de slaap uit je ogen wrijft en ga voor een kop groene thee, een handje gojibessen (een van de meeste voedzame producten ter wereld) en een handje walnoten. Dit geeft je die extra energieboost en de bijkomstige stralende huid. Deze producten zorgen er ook voor dat je stofwisseling op gang komt en dat je meteen een vol gevoel krijgt, zodat je niet halverwege de ochtend dat stuk taart aanvalt, aldus Dr. Murat.