Nieuws/Binnenland
457702
Binnenland

Recept van Felix Wilbrink

Omdat het even niet te heet is risotto

GEEN - Zo, de warmte even voorbij. Dan wordt het tijd om echt lekker te eten. Want als het zo drukkend is, komt het er natuurlijk niet van. Ik heb de hoeveelheden en ingrediënten uit het wondermooie boek Tutto Risotto van Florine Boucher. Maar Florine is recht in de leer, ik iets minder. Waar halen wij salsicciaworstjes vandaan?

Nodig:

Voor 3 personen (voorgerecht)

  • 80 gr varkensfilet
  • 80 gram worstvlees
  • 2 takjes rozemarijn
  • 30 gr sjalot, gepeld en gesnipperd
  • 4 rijpe blauwe vijgen
  • 2½ eetl olijfolie
  • zout en peper
  • 160 gr arboria rijst
  • 1 dl rode wijn
  • 1 liter kokende bouillon
  • 20 gr vers geraspte Parmigiano
  • 20 gr koude roomboter in vlokjes

Bereiding:

Zo, de warmte even voorbij. Dan wordt het tijd om echt lekker te eten. Want als het zo drukkend is, komt het er natuurlijk niet van. Ik heb de hoeveelheden en ingrediënten uit het wondermooie boek Tutto Risotto van Florine Boucher. Maar Florine is recht in de leer, ik iets minder. Waar halen wij salsicciaworstjes vandaan? Van mij mag je gewoon een lekkere saucijs bij de Hollandse slager halen. Snij varkensvlees in kleine reepjes en haal het worst uit het velletje. Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak die samen met het sjalotje fijn. Snij de vijgen door en dan nog eens in vijf reepjes. Hou wat reepjes apart voor de garnering straks.

Nu is het verder simpel. Zet het sjalotje aan in de olie. Het vlees mag erbij, schep even om en afblussen met de wijn. Laat weer helemaal inkoken. Dan de rijst erbij. Laat even gaan, daarna de 2 grote soeplepels bouillon erbij. Roer tot de bouillon op is en giet er nieuwe bij. In 15 tot 19 minuten is de rijst precies net gaar. Voeg aan het einde de vijgen toe. Vuur uit en je schep er zeer liefdevol de kaas door en later de boter. Nog wat peper misschien? Laat nog even rusten, en serveer met de vijgen er als sterren opgelegd. En dan mag het daarna weer warm worden.

Meer recepten vind je op onze pagina Eten en genieten