Nieuws
457765
Nieuws

Na regen komt zonneschijn (én gesnotter)

Een zonnestraaltje hier, een regendruppel daar: deze zomer is absoluut wisselvallig. En hoewel je ons zeker niet hoort klagen wanneer de zoveelste regenbui wordt verruild voor een zonnige stranddag, zorgt dit kwakkelweer voor flink wat gesnotter!

De dokters hebben het er maar druk mee. Zo blijkt namelijk dat deze zomer opvallend meer snotterende patiënten voor de deur staan dan de voorgaande zomers. Dit jaar zijn er in Oost- en West-Vlaanderen 25 procent meer meldingen dan tijdens een ‘normale’ zomer. Waar dit vaak mee te maken heeft? Een luchwegtinfectie. En als het aan de artsen van ziekenhuis AZ Groeninge ligt, zou dit best eens door het wisselvallige weer kunnen komen, meldt Het Laatste Nieuws.

De grote boosdoeners

Volgens huisarts Steven Haesaert uit Aalter gaat het in de meeste gevallen om infecties die veroorzaakt worden door virussen en niet door bacteriën. Naast het veranderlijke klimaat lijkt het gebruik van de airco ook voor aardig wat gehoest te zorgen.

Beter voorkomen dan genezen

Wie een forse luchtweginfectie te pakken heeft, doet er goed aan om even lekker uit te zieken. Maar het is natuurlijk nóg beter om dit vervelende kwaaltje te voorkomen. En daarom zet VROUW een paar handige tips op een rij die de kans op een luchtweginfectie aanzienlijk verkleinen:

Eet gezond

Wie een goede weerstand heeft, zal minder snel blootgesteld worden aan gezondheidsklachten. Zorg dus dat je gezond blijft eten en voldoende vitaminen binnenkrijgt. Vitaminen die je weerstand op peil houden? Vitamine C, D, A, B6 en E. Deze vitaminen zitten vaak verstopt in groente, fruit, vette vis, eieren en peulvruchten. Smullen maar!

Beweeg voldoende

Naast gezonde voeding kun je ook met veel bewegen de weerstand verhogen. Door regelmatig eens de benen te strekken en de fiets te pakken, vergroot je je algehele lichamelijke weerbaarheid en dus ook je weerstand. Laat de auto dus eens een keer staan en ga op een sportieve (en milieuvriendelijke) manier naar je werk!

Haal de griepprik

Wil je nog meer voorzorgsmaatregelen nemen? Haal dan de jaarlijkse griepprik. Deze zorgt ervoor dat de kans op griep en andere gezondheidsproblemen een stuk kleiner wordt.