Nieuws
457826
Nieuws

Biechtmoeder: een moeder die taboes durft te doorbreken

'Ik kan haar vriend niet weerstaan'

Hij kwam binnen met mijn dochter en ik stond meteen in vuur en vlam. Het klinkt als een of ander flutromannetje, maar ik heb grote moeite om hem te weerstaan. En toch moet ik mijn best doen, want hij is de vriend van mijn dochter.

De hele dag was ze als opgewonden, want ’s avonds zou ze haar nieuwe vriendje aan ons voorstellen. Het is de eerste keer dat ze er zo zenuwachtig over was en ook de eerste keer dat ze zo serieus over een relatie is. "Dit voelt toch anders mam, het voelt zo goed met hem. Ik wil zo graag dat het klikt tussen jullie."

Klokslag 19.00 uur stond hij voor de deur. Trots stapte mijn dochter met hem de woonkamer binnen. Mijn hart stond stil. Lang, donker, doordringende ogen die omlijst werden door lange, donkere wimpers, goed gebouwd… Misschien lees ik te veel goedkope romannetjes, maar zoals hij daar midden in onze woonkamer stond en ons een zelfverzekerde glimlach schonk… Ik was meteen van mijn à propos.

”Dag, mevrouw, leuk om u eindelijk eens een keer te zien." Hij gaf me een hand en die voelde ik nog urenlang nagloeien…

’Wat een belachelijke reactie’, dacht ik nog bij mezelf. Maar het kostte me de grootst mogelijke moeite om me die avond op het gesprek te concentreren. Mijn man vroeg nog wel of ik in orde was, want ik zag zo bleek. Om je dood voor te schamen toch? En wat denk ik wel niet: Ik ben vierenveertig. Hij is amper twintig, én het is de grote liefde van mijn dochter!

Ik gun mijn dochter al het geluk van de wereld, maar nu hoop ik toch echt dat hun relatie niet lang standhoudt. Want wat als mijn dochter doorkrijgt hoe ik op haar vriend reageer?

Willen jullie als moeder iets bekennen? Laat het ons weten en mail naar vrouwoproep@telegraaf.nl.