Nieuws
457904
Nieuws

Zomer met kinderen

5 gratis zomeruitjes in Nederland

De zomervakantie is vorige week begonnen in het noorden en vandaag in het zuiden van het land. Binnenkort hebben alle kinderen vrij. Maar wat doe je als je geen geld hebt voor vakanties en dure uitstapjes? Dan ga je er toch lekker op uit in eigen land? Bekijk hier vijf leuke, gratis uitjes met kinderen in juli en augustus in Nederland.

1. Open Imkerijdagen

Dit weekend (12 en 13 juli) is het Landelijke Open Imkerijdag. Je kunt alles leren over bijen, het oogsten van honing en het werk van een imker.

Wanneer?  Zaterdag 12 en zondag 13 juli

Meer info vind je hier.

2. Clivia festival

Een kleinschalig festival met muziek, theater, film, beeldende kunst en literatuur. Het is in de tuinen en kassen van de VU Hortus in Amsterdam

Wanneer? Zondag 13 juli en  zondag 20 juli

Meer info vind je hier.

3. Zomercarnaval Straatparade

Elk jaar is in Rotterdam het Zomercarnaval. Een hoogtepunt is de Straatparade: een grote, tropische optocht waaraan mensen van allerlei nationaliteiten deelnemen. En dit jaar is het extra speciaal. Dit is namelijk de dertigste editie van de Zomercarnaval Straatparade.

Wanneer? Zaterdag 19 juli, Rotterdam (start 13:00 uur van de Blaak)

Meer info vind je hier.

4. Haarlem Jazz & More

Geniet vier dagen lang van het grootste gratis Jazzfestival van Nederland. In de oude binnenstad van Haarlem staan dan verschillende, vrij toegankelijke buitenpodia.

Wanneer? Woensdag 13 t/m zaterdag 16 augustus

Meer info vind je hier.

5. Pluk de Nacht

Een leuke activiteit voor de avond en nacht is dit Openlucht Filmfestival. Films die niet in de Nederlandse bioscopen zijn geweest of die maar een klein publiek hebben bereikt, zijn gratis te bekijken.

Wanneer? Woensdag 6 t/m zaterdag 16 augustus in Amsterdam.  Zaterdag 27 t/m woensdag 30 augustus in Arnhem.

Meer info vind je hier.