Nieuws
457960
Nieuws

Tips

'Dit moet je over het huwelijk weten, zoon'

Blogger, auteur én vader Clint Edwards wil zijn zevenjarige zoon alvast wat over het huwelijk leren. ”Ook al is hij nog maar zeven, ik denk veel na over wat voor soort echtgenoot hij later gaat worden. Ik denk na over zijn toekomst en ik wil een goed voorbeeld voor hem zijn. Daarom heb ik een lijst gemaakt van de dingen die ik hem wil leren over het huwelijk."

1. Niemand zal je meer frustreren dan je eigen vrouw

Dit is een goede zaak. Je vrouw zal je bij de pinken houden. Ze zal vragen stellen, over je motivatie en over je oprechtheid, waardoor je bewuster van jezelf wordt.

2. Je bent niet de enige met een mening

Soms is het het beste om je mond te houden en te luisteren. Je kan er wat van leren.

3. Soms moet je haar met rust laten

Tijdens een ruzie kan je vrouw zichzelf opsluiten in de bad- of slaapkamer. Ze kan in de auto stappen om rondjes te rijden. Als ze maar even weg is van jou. Laat haar dan met rust. Ze heeft tijd nodig om er over na te denken.

-- Het geheim van een goed huwelijk --

4. Je zal andere vrouwen altijd aantrekkelijk blijven vinden

Een huwelijk is niet je dood. Je bent een man en je zal altijd naar andere vrouwen kijken. De vraag waar het om gaat is: hoe ga je er mee om? Vergeet alleen niet dat je tijdens je huwelijk een verbintenis bent aangegaan.

5.  Soms is het een rotzooi in huis en dat is ook jouw schuld

Als ik het over ’soms’ heb dan bedoel ik: het is eigenlijk meestal jouw schuld. En juist als je kinderen hebt dan is het de verantwoordelijkheid van jou en je partner om het huis schoon te houden. Dus niet mopperen, maar ga de was doen!

6. Neem haar uit en neem eens een bloemetje mee

Het klinkt cliché, maar het is waar. Ik heb het weleens eerder gepubliceerd: een afspraakje leidt tot intimiteit en intimiteit leidt tot afspraakjes. Seks zorgt ervoor dat ik me gewaardeerd voel en bloemen zorgen ervoor dat mijn echtgenoot zich gewaardeerd voelt. Maar het hoeven niet per se bloemen te zijn. Misschien houdt ze wel van iets anders. Maar het is jouw taak om achter te komen wat dat is.

7. Zeg elke dag hoe mooi ze is

Er zijn zat mensen die je vrouw vertellen dat ze niet aantrekkelijk is… In de supermarkt liggen tientallen tijdschriften met bewerkte foto’s van vrouwen die zeggen dat je echtgenoot onwaarschijnlijk slank en voor altijd jong moet blijven. TV-sterren, personal trainers, diëtisten en plastische chirurgen doen alsof er iets mis is met je vrouw, omdat haar lichaam door het krijgen van kinderen is veranderd. Ze wordt gebombardeerd met meningen van mensen die zeggen wat schoonheid nu werkelijk is. Het is jouw taak om haar weerbaar te maken tegen al die invloeden van buitenaf.

-- Relatieproblemen? Neem tijd voor elkaar! --

8. Sta ook ’s nachts op voor de kinderen

Als je kinderen hebt dan heb je vaak minder nachtrust. Natuurlijk moet je weer vroeg opstaan om naar het werk te gaan. En je zal waarschijnlijk denken dat het werk alleen maar zwaarder wordt  als je moe bent, maar je vrouw heeft de volgende dag ook van alles te doen. Misschien heeft ze ook een goede baan, of misschien is ze een thuisblijfmoeder. Het maakt niet uit. Ze moet ook van alles en nog wat doen, dus help elkaar. Daarom heb je voor elkaar gekozen. Vergeet dat niet.

9. Praat met haar over je problemen

Soms heb je het gevoel dat je je problemen voor jezelf wilt houden. Dat snap ik. Je bent een man en je denkt dat praten over je frustraties een teken is van zwakte. Maar laat ik je dit vertellen: praten over je problemen maakt je menselijk. Het geeft je vrouw de mogelijkheid om je te helpen en emotioneel dichter bij je te komen. En om eerlijk te zijn: niemand kan je beter helpen bij je problemen dan je vrouw.

10. Geef haar het voordeel van de twijfel!

11. Zeg haar elke dag hoeveel je van haar houdt.

Door je vrouw elke dag te vertellen dat je van haar houdt, stel je haar gerust. Een huwelijk en kinderen kunnen veel van je echtgenoot vergen. Zonder enige geruststelling van jouw kant kan ze zich afvragen waarom ze überhaupt met je is. En wat het leuke is: hoe vaker je tegen haar zegt dat je van haar houdt, hoe vaker ze dat ook tegen jou zegt.

Heb je zelf nog een goede tip die je je kinderen over het huwelijk wilt meegeven? Praat mee!

Bron: Huffingtonpost.com