Nieuws
458287
Nieuws

8 recepten tegen een kater

Zonder kater de wereld over

GEEN - Ben je het weekend iets te enthousiast begonnen en lig je met een fikse kater in je bed? Dan hebben wij de oplossingen. Met deze tien remedies van over de hele wereld ben je in no time weer fris en fruitig. Op naar het volgende feestje!

Een kater in Amerika, Italië of Nieuw Zeeland; overal ter wereld bestaan middeltjes om die vervelende kater te lijf te gaan. Echt smakelijk zijn alle combinaties niet. Maar hé, dan ben je wel van die kloppende hoofdpijn en dat lome gevoel af.

---Handige borreltips---

Verenigde Staten

De prairie oyster is volgens Amerikanen het ultieme geneesmiddel na een nachtje doorzakken in de kroeg. Meng een half glas tomatensap met een rauw ei, een theelepel worcestersaus, zout, peper en een scheutje Tabasco. Proost!

Engeland

Na een nachtje swingen staat er een typisch Engels ontbijt op het menu in het Verenigd Koninkrijk. Tover een pan tevoorschijn en bak hierin bacon, ei, tomaten, witte bonen, champignons en worstjes. Eet dit met toast en voordat je het weet is je kater als sneeuw voor de zon verdwenen.

 

Schotland

Met een Irn-Bru worstje gaan de Schotten hun kater te lijf. Het recept is heel eenvoudig: bak een worstje in de zogenoemde Irn-Bru frisdrank. Deze vette maaltijd zou de alcoholopname in het bloed vertragen, waardoor je sneller geneest van je vervelende kwaaltjes.

---Wat je kunt doen met citroen---

Peru

Meng citroensap met een scheutje limoensap, knoflook, verse gember en vis en je hebt het befaamde Fish Scrape. Zowel het limoen- als het citroensap in dit recept zorgt ervoor dat alcohol snel uit je lichaam verdwijnt!

 

Griekenland

Iets te diep in het glaasje gekeken? In Griekenland mengen ze twee uileneitjes met schapenlongen. Het water loopt je misschien niet direct in de mond, maar het schijnt wel te werken.

---Variëren met chocolademelk---

Nieuw Zeeland

Mince pie with chocolatemilk, oftewel een hartig taartje in combinatie met chocolademelk. Dit zou de gouden combinatie zijn na een nachtje feesten als we de inwoners van Nieuw Zeeland mogen geloven. Het is in ieder geval het proberen waard!

 

Sicilië

Het wordt er niet smakelijker op, maar in Sicilië proberen ze een kater te bestrijden met een gedroogde stierenpenis. Deze pizzle bevat veel proteïnen, vitaminen en mineralen, die helpen bij het tegengaan van een kater.

---Eerste hulp bij een kater---

Namibië

Als je kampt met een gevoelige maag dan kun je deze Buffalo Milk beter overslaan. Dit wonderdrankje uit Namibië bestaat namelijk uit een flinke scheut room, een toef slagroom, rum en likeur!