Nieuws
458339
Nieuws

Annette Gerritsen:

'Luister naar je lichaam'

IN BEWEGING - September hebben wij uitgeroepen tot beweegmaand, maar in de zomer wordt er ook flink gesport en getraind. Hoe houden onze sterren het lijf eigenlijk fit? Deze week vertelt schaatster Annette Gerritsen (27) wat ze doet om in vorm te blijven.

"Tijdens de zomer ben ik intensief bezig op het trainingskamp met onder andere schaatssprongen, buikspieroefeningen, skeeleren en wielrennen. Rust, reinheid en regelmaat is mijn motto als schaatster. Ik moet met alles rekening houden. behalve in april, want dan doe ik wat ik wil. Dat is mijn vakantiemaand. De eerste twee weken doe ik echt niets. Om topfit de zomer in ta gaan, raad ik aan om langzaamaan te beginnen. Apps en boekjes met informatie helpen goed, maar het belangrijkste is dat je plezier aan het sporten beleeft.

Annette's ultieme tip

Volgens schaatsster Annette Gerritsen (27) moet je nieuwe dingen ontdekken en het vooral niet sporten noemen. “Dansen is hartstikke leuk, maar ook gezellig. Je kunt dit samen met vriendinnen doen, net zoals een wandeling door het bos. Begin met kleine stapjes. Hoe vaker je iets doet, hoe gemotiveerder je wordt, maar belangrijk is dat je wel naar je lichaam leert luisteren. Je moet gewoon kijken waar je zin in hebt en wat je aankunt.”

Wil je ook in beweging komen net als Annette? Doe dan mee met VROUW in beweging!