Nieuws
458442
Nieuws

Filmpje

Borstvoedingsprotest in Britse sportwinkel

Eerder dit jaar werd de 25-jarige Wioletta Komar de deur gewezen in sportwinkel in het Britse Nottingham. De reden? Ze gaf haar zoontje de borst. En dat pikten andere kersverse moeders niet. Met 70 buggy's en baby's togen ze naar de Sports Direct om Komar een hart onder de riem te steken. Hoe? Door in het openbaar borstvoeding te geven.

Terwijl haar vader t-shirts aan het passen was, gaf Komar haar 3 maanden oude zoontje de borst. Tot groot ongenoegen van een verkoopmedewerker: hij vroeg of de moeder haar activiteiten elders wilde voortzetten, omdat dit niet binnen de regels van de sportwinkel zou passen.

Protest

Ander mensen namen het voor de 25-jarige op en hielpen haar de buggy naar buiten te duwen. Na het incident nam Komar vijf keer contact op met het bedrijf, maar zonder resultaat of reactie. En dus organiseerde Leah Gibson een protest in de winkel. 70 moeders namen deel aan het protest en reden met buggy en al de Sports Direct in om hun kind de borst te geven.

Wat vinden jullie van het verzoek van de verkoopmedewerker? Is het terecht dat hij Komar verzocht de winkel te verlaten? En wat vinden jullie van het protest in de winkel? Praat mee!