Nieuws
458548
Nieuws

Dr. Love adviseert...

Hij sloeg me in elkaar

DR. LOVE - Je wereld staat op z'n kop: je bent zwanger van je ex. Na lang wikken en wegen besluit je bij hem terug te gaan, maar nog voordat je goed en wel gesettled bent, gebeurt er iets vreselijks. Dr Love, wat moet Anita doen?

Lieve dokter Love,

Mijn vriend en ik zijn 5 jaar bij elkaar. Het waren zware jaren. We hebben vaak ruzie gehad en dat liep soms behoorlijk uit de hand. Ik ben verschillende keren gevlucht, maar ik kon hem niet loslaten. Uiteindelijk ging het toch mis.

Een jaar geleden ben ik bij hem weggegaan. Ik kwam een andere man tegen en wilde met hem opnieuw beginnen. Maar ik bleef van mijn ex houden en hij van mij. We bleven elkaar opzoeken en hadden soms ook seks. Toen ik ontdekte dat ik zwanger was van hem, ben ik definitief naar hem teruggegaan.

Hij bleef me echter steeds verwijten dat ik hem had verlaten voor een andere man en op een dag liep dat zo uit de hand dat hij me in elkaar sloeg en mijn neus brak. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis en hij werd gearresteerd. In afwachting van de rechtszaak zit hij nu in de gevangenis. Ik ga iedere dag bij hem op bezoek en heb inmiddels een woning gevonden waar we straks met z’n drietjes kunnen wonen.

Maar hij blijft maar zeggen dat het allemaal mijn schuld is en dat ik zijn leven heb verpest. Dat is natuurlijk ook zo. Hoe zorg ik ervoor dat hij me vergeeft zodat we samen een toekomst op kunnen bouwen?

Anita,

Lieve Anita,

Jij wil dat hij jou vergeeft????? Ben je nou helemaal betoeterd. Hier volgt een heel serieus advies: wegwezen! Verhuis, begin een nieuw leven, vergeet deze man. Er is helemaal niks om je schuldig over te voelen. Deze meneer had met z’n poten van je af moeten blijven.

Er is geen enkel excuus voor geweld binnen een relatie. Als je niet weet waar je naar toe moet, neem dan asjeblieft contact op met www.huiselijkgeweld.nl, die kunnen je aan een veilig onderkomen helpen en zorgen dat je ook psychisch loskomt van deze loser. Je bent het ook aan je kind verschuldigd dat het straks een veilige toekomst heeft. En dat zal het bij deze gewelddadige man nooit vinden.

Liefs en sterkte, dokter Love

Zouden jullie Anita een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar [email protected]