Nieuws/Binnenland
458616405
Binnenland

Nederlands meisje (9) neergestoken in Göteborg

Göteborg - Een Nederlands meisje (9) is donderdag omstreeks 12.30 uur gestoken door een 36-jarige man in een park in de Zweedse stad Göteborg. Ze is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Haar toestand is nu stabiel, zegt een woordvoerder van de politie.

De politiewoordvoerder laat weten dat de man na de steekpartij is aangehouden. Hij kende het meisje niet. „Vermoedelijk was zij een willekeurig slachtoffer.” Volgens nieuwssite Fria Tider zou de dader, een 36-jarige man met een strafblad, „Allahu akbar” hebben geroepen. „De man is veroordeeld voor verschillende misdaden, zowel in Zweden als in daarbuiten, waaronder diefstal en het bedreigen van een persoon met een mes”, schrijft Fria Tider.

Volgens de Zweedse politie is de man geen bekende van het meisje, dat met haar Zweedse moeder in het land was om familie te bezoeken. Het meisje was vlak na lunch samen met haar opa en oma in een park, waar ze uit het niets in haar buik werd gestoken. Volgens een bron dichtbij de familie mikte de man vervolgens op haar hals, maar beschermde de 70-jarige oma het meisje door haar arm ervoor te houden. De vrouw raakte gewond aan de arm, maar mocht donderdagmiddag alweer het ziekenhuis verlaten. De opa van het meisje is gelijk achter de dader aangegaan. Ook omstanders grepen in en hebben de man in bedwang gehouden tot de politie hem kon arresteren.

Het meisje, dat geraakt werd in haar darmen, is volgens de bron in stabiele toestand. De Nederlandse vader van het meisje vertrok vrijdagmorgen naar Zweden om bij zijn gezin te zijn.

„We onderzoeken nog of het een terreurdaad is, maar we gaan er nu van uit dat het een op zichzelf staand incident was”, aldus een politiewoordvoerder tegen de krant Dagens Nyheter. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.