Nieuws
458785
Nieuws

Dr. Love adviseert...

Mijn vriendin kan het niet

DR. LOVE - Lieve dokter Love, ik ken mijn vriendin inmiddels  jaar en we hebben bijna de perfecte relatie. Ik zeg met opzret bijna, want één ding is verre van perfect.

Door vervelende gebeurtenissen in haar jeugd verkrampt mijn vriendin namelijk als ik met haar wil vrijen. Het is vrijwel onmogelijk om echt seks te hebben. Ze is daarvoor al bij een sekstherapeute geweest en ook onderzocht door een gynaecoloog. De diagnose is nog niet definitief gesteld, maar alles wijst erop dat het hier om vaginisme gaat. Ik houd heel veel van haar en wil haar graag helpen om hier overheen te komen, maar ik heb geen idee hoe. Ik raak er met de dag gefrustreerder door.

Peter

 

Lieve Peter,

Je schrijft dat het vaginisme van je vriendin waarschijnlijk te wijten is aan vervelende gebeurtenissen in het verleden. Ik vraag me dan ook af of zij niet meer gebaat is bij een goede psycholoog dan bij een sekstherapeut. Het ligt dan namelijk niet zo zeer aan het feit of ze wel of geen zin heeft in vrijen, maar het heeft een diepere oorzaak. Die gebeurtenissen moeten verwerkt worden. Haar vaginisme is een symptoom van een onderliggend probleem. Dan kun je wel met allerlei medische mogelijkheden aankomen, maar dat lost het probleem niet op. En verder denk ik dat jouw liefde het beste medicijn is. Dat jij van haar houdt en bij haar blijft ondanks het feit dat jullie nooit echt kunnen vrijen, geeft haar misschien genoeg vertrouwen om haar problemen het hoofd te bieden en een plekje te geven. Blijf teder en zacht. Gelukkig zijn er meer manieren om elkaar in bed gelukkig te maken dan de coïtus alleen.

Succes, dokter Love

 

Zou jij Suus een ander advies geven? Dat kan hieronder. En heb jij zelf een vraag voor Dokter Love, mail dan naar drlove@telegraaf.nl.