Nieuws
458799
Nieuws

Jongeren willen verzekering tegen vreemdgaan

De helft van de jongeren zou zich het liefst willen verzekeren tegen het vreemdgaan van de partner.

Dat is één van de opvallende resultaten van een onderzoek naar zekerheid onder jongeren, uitgevoerd in opdracht van jongerenverzekering ZEKUR van verzekeraar Univé.

Blijvend aantrekkelijk Op de vraag ’waar zou jij je het liefst voor willen verzekeren in een relatie’ zijn vooral jonge vrouwen uitgesproken, bijna zestig procent kiest voor een verzekering tegen het vreemdgaan van de partner. Voor mannen is een trouwe partner met bijna veertig procent ongeveer even belangrijk als de blijvende aantrekkelijkheid van de partner, ruim vijfendertig procent. Goede seks komt, ook voor mannen, slechts op de derde plaats. Leuke schoonouders is voor jongeren geen grote pre, slechts 2,4 procent van de jongeren zou zich tegen vervelende schoonouders willen verzekeren.

Inspirerende collega's Als jongeren in hun werk zich voor één ding zouden mogen verzekeren, dan kiest een meerderheid van bijna 42 procent voor een goede werksfeer met inspirerende collega’s. Opvallend is dat zeventig procent een fijne werksfeer en leuk werk belangrijker vindt dan salarisstijging.