Nieuws
458833
Nieuws

Band schoonouders bepalend voor je huwelijk

Kan jouw vent goed overweg met je familie? Mannen die het goed kunnen vinden met hun schoonfamilie hebben 20 procent minder kans op een scheiding. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit van Michigan.

De onderzoekers bestudeerde meer dan 26 jaar lang 373 koppels. Alle stellen waren tussen de 25 en 37 jaar, en waren in het eerste jaar van hun huwelijk toen de studie begon in 1986.

Vrouwen

Mannen die de meeste moeite doen voor een goede band met hun schoonmoeder, hebben de grootste kans om getrouwd te blijven. Vreemd genoeg is dit bij vrouwen niet het geval. Zij, die een goede relatie met hun schoonouders hebben, lopen juist 20 procent meer kans op een gebroken huwelijk. De onderzoekers suggereren dat de vrouwen die het goed kunnen vinden met hun schoonfamilie moeilijk grenzen kunnen stellen, waardoor het hen na jaren te veel wordt.

Band

Professor Terri Orbuch vroeg de koppels om een score te geven aan hun band met hun schoonfamilie. "Wanneer een man het goed kan vinden met zijn schoonfamilie is dat positief omdat hij zo de band met zijn echtgenote sterkt. Bij vrouwen liggen de zaken echter anders. Omdat relaties zo belangrijk zijn voor hen, is hun identiteit als echtgenote en moeder ontzettend belangrijk voor hen. Ze interpreteren wat hun schoonfamilie zegt en zien als een bemoeienis, dit treft hun identiteit als partner en ouder."