Nieuws
458943
Nieuws

Doop Prins George

De mooiste koninklijke doopjurken op een rij

Een beeldig kanten jurkje, droeg Prins George tijdens zijn doop. En al zal het waarschijnlijk de eerste en laatste keer zijn dat de koninklijke dreumes een jurk draagt, hij hoeft zich nergens voor te schamen: velen van zijn voorouders en collega-prinsjes en prinsesjes gingen hem voor. VROUW.nl zet de mooiste koninklijke doopjurkjes op een rij.

Kanten doopjurk van Prins George

Het kanten doopjukje dat Prins George tijdens de doopceremonie droeg is een exacte replica van de jurk die Koningin Victoria 172 jaar geleden droeg. Elke baby geboren in de Britse koninklijke familie sinds 1841 droeg eenzelfde jurk. Het doopjurkje van Prins George is gemaakt van wit satijn en fijn kant.

Doopjurkje van Prins Henry

Zo oom, zo neefje. De broer van William, Henry, droeg exact hetzelfde doopjurkje dat de kleine Prins George droeg. Prinses Diana met in haar armen prins Henry bij de doopplechtigheid in de Saint George Chapel in Londen. Het jonge prinsje draagt bij deze gelegenheid de Koninklijke doopjurk.

Doopjurkje van Ariane

Ook de Nederlandse Koninklijke familie kent een lange traditie van doopjurken. Op de foto zie je de doopplechtigheid van prinses Ariane, jongste dochter van Koning Willem-Alexander en Máxima in de Kloosterkerk in Den Haag. De doopjurk werd eerder gedragen door haar zusjes Amalia en Alexia, haar vader, oma, prinses Juliana en prinses Wilhelmina.

Doopjurk van Prins Maurits

Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven voor de doop van hun zoon prins Maurits. V.l.n.r. prins Pieter-Christiaan, prinses Margriet, prins Floris, prins Maurits, mr. Pieter van Vollenhoven en het prinsje Bernhard Jr. op 14 oktober 1975.